lördag 2 december 2023

Utmanad

Jag har haft den här bloggen sedan 2006 men de senaste åren så kan man typ räkna inläggen på en hand. Men nu har jag blivit utmanad att skriva ett inlägg varannan dag i december. Etersom det var den första december igår så är det bara att skriva ett idag, för jag bangar nästan aldrig en utmaning. 

Som alla vet så är det nu vinter och man får härda ut och stå ut. Det är inte riktigt smågrisarnas livsfilosofi för de vaknar nog varje dag med inställningen att de absolut inte vill gå ut. För att man ska få på dem täcket så krävs det att man gräver lite i godispåsen så kommer Sivan och sätter sig fin i hallen och man kan sätta på täcket. För att Hera ens ska anstränga sig för att komma så behöver man slänga en godis på golvet så den studsar. Det motiverar Hera att komma så man kan sätta på täcket. Direkt täcket är på så försvinner Hera snabbt som vinden. Har man tur så sitter Sivan kvar då hon är så godissugen. Då får man slänga en till godis i golvet för att Hera ska komma och man kan sätta på halsbandet. De har dresserat sin matte bra kan man säga. När man sedan öppnar dörren kommer nästa övertalning då båda bara vägrar att gå över tröskeln. Det lättaste är att ta Sivan under armen och sedan locka med Hera ut då Sivan är mest motvillig. Bara de kommer ut brukar de pinna på. Men som sagt det krävs lite mutning vid varje promenad. 

Sedan kommer vi till nästa problem och det är att göra sina behov. Nr 1 går bra men Sivan kan hålla sig ett tag men nr 2 det är en annan sak. Det är för kallt, för mycket snö, för lite snö, för blöt snö. Detta har speciellt börjat märkas på lunchpromenaden och sedan är det så bråttom på kvällen. 

Här sitter de- Våga vägra en promenad 




Inga kommentarer: