tisdag 28 september 2021

Spårning

Under september månad så har jag och Tyson antagit en utmaning genom EB Equine & dog. Utamaningen innebar att man fick välja en distans att spåra under september månad. Jag valde att vi skulle spåra 2 km då det kändes som en överkomlig distans och jag gissade att Tyson med skulle uppskatta uppgiften. Och om han gjorde, han har varit taggat från första stund han har hoppat ur bilen och svansen har varit i arbetsmod. 

Som längst har han spårat 403 meter och kortaste spåret blev idag på 143 meter. Vid varje spårning så har han fått godis på marken vid varje apportpinne vilket han har uppskattat. De sista gångerna så har han även fått mat i en burk på slutet som han har uppskattat väldigt mycket. Bästa spåret var när vi i helgen la ett kort spår över en gräsmatta. Vi har aldrig spårat på en gräsmatta tidigare och jag var lite nervös hur han skulle ta sig an spåret. Men jag behövde inte vara orolig, Direkt han hittade spåret så satte han iväg och hittade alla tre apporterna. Gräsmattan var verkligen inget problem.

Nu har vi uppnått vårt mål och spårat 2146 meter så vi har klarat utmaningen. Så glad att vi höll i och gjorde detta. Nu ska Tyson få spåra vidare varje vecka då han tyckte det var väldigt kul. 

De andra två har också spårat men inte alls i samma omfattning då detta har varit Tysons grej den här månaden. 




Inga kommentarer: