söndag 25 juni 2017

Ny tag nu då :)

Dåligt med uppdateringar här men tänkte att jag nu skulle försöka att bli bättre på det eftersom jag har gått på semester.

Snabb genomgång sedan sista inlägget. Tyson gillar fortfarande inte att åka bil och det går verkligen upp och ner. Just nu provar vi baksätet och ser om det känns bättre för honom och känns det bättre för honom så får han åka där fast jag inte skulle ha en hund i baksätet. Kanske sluter med att jag får byta bil ;) 

Blev ingen barmarkstävling för oss på grund av olika omständigheter. Sög verkligen men när det inte går som man vill får man bita ihop och sätta upp nya mål. Jag har även fått reda på att jag har en ledbandsskada sedan kickbike vurpan men det hindrar inte mig då nya mål är satta. Tävling i september, oktober och november är inplanerade och igår sprang jag och Tyson vårt första pass tillsammans. Vi sprang 2,45 km på 15 minuter och det är jag jäkligt nöjd med då jag aldrig har sprungit med honom tidigare. Han skötte sig perfekt och drog på fint och tänkte sedan dra efter två cyklister. Måste träna in en start och stoppknapp på honom tror jag bestämt. 

Vi har haft besök av Anna och Silver och vi följde då med och hejade på när Silver tävlade LC. Dagen efter så tog vi en draghundsrunda på Lugnet i Falun. Xena drog på fint och blev lite trött men kämpade på bra. Lite bilder från LC kommer längre ner. 

Xena och Tyson har visat upp ett varsitt program på Leksands hundutställning. Tyson för första gången lös på okänd plats och Xena satta sitt program prick fritt. Tänk om det hade varit tävling. Men ett så bra träningstillfälle för oss. Mera miljöträning för kamelerna. 

Tyson är anmäld till startklass utomhus och det känns lite nervös då vi hade en mycket dålig erfarenhet i veckan med lösa hundar. Men jag tror det kommer att gå bra. Får gå med honom själv och lägga ner tid på kontakt och annat smått och gått under semestern. 

Vi har inte gjort så mycket mest längtat efter semestern och nu är den äntligen här. Mer uppdateringar i morgon. Inga kommentarer: