tisdag 30 augusti 2016

Historia har skrivits igen

å I söndags var vi till Kungsör och tävlade i Freestyle och Heelwork to Music. Man är ju lite knäpp när man går upp 03.45 för att åka och tävla med hunden. Trotts en tidig morgon så var det väldigt kul att styra kosan mot Kungsör och alla härliga freestylemänniskor. Med mig i bilen hade jag Anna och Elza som också skulle tävla och på plats skulle vi möte upp Anki och Märta.




Tyson var först ut och var väldigt fin tills han skulle skickas runt tvättkorgarna. Då ballade han ur för det är ju så jäkla kul säger han. Men jag är himla nöjd över honom då han förutom det skötte sig nästan prick fritt. Ena domaren skrev i kommentaren att jag kanske skulle ta bort skicket då han blir så busig och det ska vi göra till nästa gång men synd också då han gillar det så mycket. Men på grund av buset så sumpade han sitt diplom i freestyleklassen. Ni kan kolla på filmen men ljudet är bortaget men det ska vara låten Hey Mama med David Guetta och Nikki. Men filmen är ju värd att se på grund av hans bus mitt stora hjärta





Sedan var det dags för Xena i Freestyle klass II och hon kändes också väldigt laddad. Jag tror både jag och Xena gillar programmet och låten. Några missar bjöd det på men KÄNSLAN var oslagbar och det kändes så bra när vi var klara. Men tyvärr ingen uppflytt då en domare tyckte att det skulle till mer svårigheter som tex backa. Vi har inte lagt till backa som Xena har svårt för det men nu får vi träna mer på det för nu ska det in i programmet. Var så kul att flera kom fram och sa att det hade varit så fint. Det är skoj att höra och vi slutade på en 3:e placering och det är ju inte fy skam utan uppflyttspoäng i en kategori. Men känslan var underbar och jag var så lycklig efteråt vilken hund jag har. Så himla fin är hon.







Sedan var det dags för Heelwork to Music och ja Tyson blev störd av en korkbit på planen och på grund av det fick vi starta om. Vid nästa start skötte han sig bra mycket bättre men var lite okonsentrerad och det blev ingen uppflytt men det gjorde inget då jag var så nöjd med honom då han kämpade på fast hans helst ville sova i stället.






Xena stod för diplomchans och ja under banvandringen så gick jag hundra olika vägar och under själva tävlingen så gick jag en helt ny väg. Ja ibland blir inget som man hade tänkt. Men idag var Xena med och vi fick en uppflytt och där med så blev hon första faraohund att ta diplom i Heelwork to Music. Väldigt nöjd då hon inte alls har varit sugen på htm på ett tag. S nu får vi se om vi ska försöka oss på klass II eller vänta lite med den klassen. Lutar mer åt det andra men samtidigt så är jag lite nyfiken på klassen så vi kanske gör en start iår för att testa klassen.





Men vi säger även stort GRATTIS till Märta och SötIngvar som slog oss i freestyle klass 2 och kom 2:a och även stort GRATTIS till Anki och Idun som fixade en 3:e placering i fresstyle klass 1 i debuten. Borlänge BK rockade fett i helgen.

1 kommentar:

Unknown sa...

Tack och detsamma! :D Ni var så fina och inspirerande ! :D Borlänge rockade helt klart fett! :D :D