lördag 16 juli 2016

Hårdträningen gav resultat

Förra helgen åkte jag och Xena till Sala för att debutera i freestyle klass II. Extra spännande var det som det var första gången vi tävlade freestyle utomhus, nytt program, ny klass och hon löpte. Vädret hade dagen innan inte varit bra så nu höll vi tummarna för att det inte skulle börja regna.


Vi var enda löptiken i freestyleklassen så vi fick en ring helt för oss själva, väldigt skönt då Xena är väldigt nosig när hon löper. Vi startade långt bak i startfältet och jag kunde kolla på lite ekipage i klass II innan det var vår tur. Kul att inhämta inspiration och se vad alla gör för olika program samt att se variationen på ekipage.
 

Så var det dags för oss och det kändes väldigt bra. Hon var så duktig och låten passade verkligen henne fast den är lugn. Lättare att styra henne i det här tempot och det blir mindre missförstånd. Johanna kom och kollade med faraohunden Allan och kollade resultatlistan och sa att det såg väldigt bra ut. Jag trodde väl aldrig att det skulle gå så bra att vi fick en 2: placering och uppflytt på vår debut. På den andra starten försökte jag prova nått nytt och så här i efterhand varför det ?? Men vi fick en 4: placering och kom precis utanför uppflytt. Så himla nöjd med oss och så roligt att få stå på pallplatsen :))) Fina Xena hon är min guldkamel


Jag anmälde till den här tävlingen för att kolla formen inför tävlingen i Kungsör i slutet på augusti och formen är tydligen inte helt fel men på filmen som Anki fixade så kan man tydligt se att programmet går att förbättra och det ska vi göra till Kungsör. Bort med dödtiden som är på vissa ställen och förhoppningsvis har vi då fått till backa också som är tänkt att vara i programmet.







1 kommentar:

Erika sa...

Roligt! Grattis!